top of page

LevensAdem, 生之息

Voorbereiding 1

Mensen zijn afhankelijk van de natuur en niet andersom. De lucht die we inademen, het voedsel dat we eten en het water dat we drinken, alles wordt ons gegeven door de natuur. 

 

De natuur is de meest inspirerende, rustgevende en helende omgeving die we kennen.

 

Ons leven van nu is druk. En het lijkt alsof het steeds drukker wordt door allerlei moderne technologieën. Ik krijg het er soms benauwd van. Om mijzelf op te laden, ga ik graag de natuur in. Na een uur of een paar uurtjes in de natuur kan ik weer ‘ademen’ en heb ik weer energie. De natuur is een echte accu voor mij. 

 

Maar vaak, ook als je in de natuur bent, zijn je gedachten nog steeds bezig met dagelijkse activiteiten, willen geen rust. En dus mis je heel veel van wat er gebeurt in de natuur om je heen. Dat is jammer.

 

Vanuit deze gedachte ben ik tot dit werk gekomen. Ik breng een beetje natuur in de kerk. Ik ben de natuur ingegaan, en heb verschillende geluiden opgenomen en ze op CD gezet. 

 

De ‘koepel’ is een rustige ruimte die ik heb gecreëerd om de geluiden met zo veel mogelijk aandacht te kunnen beluisteren. Er mag één persoon per keer in de ‘koepel’. De gehele CD duurt 5 minuten. 

 

Laat u al uw gedachten buiten voordat u de ‘koepel’ binnengaat. U hoeft niets anders te doen dan te luisteren naar de geluiden van de natuur. 

Cara Yuan
Hervormde Kerk, Haastrecht

Naar info over:

Kerk: Hervormde Kerk, Haastrecht

Kunstenaar: Cara Yuan

Pastor:  Jaap Huttenga

Met speciale dank aan:

Wouter Smis, Ian van Dijk, Rijk Schipper, Doetie Spinder, Sidney van Dijk, Rob de Weger, Jaap Huttenga, Mieke de Nooijer, Arie Reij, Remco Reij, Astrid van der Horst, Arnold Scholte, Ruth Manneschijn, Jan van der Eijk, Teus Rijlaarsdam, Evelien van der Eijk

bottom of page