top of page

Levensadem

Maria van 't Hullenaar
Lutherse Kerk, Woerden
Levensadem 5

Reagerend op het statement van Ds. Maarten van Diepenbroek,

 

(Citaat: “De Geest van God is een Geest die levend maakt (Johannes 6, 63).. In plaats van doods en passief te zijn, worden we geroepen tot leven en creativiteit. Die geestkracht vind ik de muziek van Luther. Tégen alles in blijven zingen. Er is zoveel doodsheid om ons heen. Eigenlijk doet kunst dit ook. Kunst brengt levendigheid en kleur in ons leven. Kunstenaars laten ons verwonderen. Verwonderen over het bestaan. Een lofzang om het leven!”)

 

ben ik gaan experimenteren met allerlei materialen en uiteindelijk heb ik een hangend object gemaakt in de vorm van een spiraal.

De vorm van de spiraal symboliseert de stromen tussen hemel en aarde. De verbinding tussen het goddelijke en de mens en de oneindigheid van het leven.

In de spiraal is een lichtbron (in de vorm van een hart, refererend aan het Lutherhart) die langzaam aan en uit gaat, op het ritme van de adem.

Er zullen tijdens de expositie in de kerk ook 7 stolpen te zien zijn.

De ideeën voor kunstwerken in de stolpen zijn ontstaan tijdens het experimenteren voor het grote werk. Ze zijn gevuld met “natuur”, beschermd.

Leven, licht, transparantie, geboorte, verwondering, oneindigheid.

Ze zijn ook allemaal voorzien van een led-licht.

 

Schilderijen in hetzelfde thema gemaakt voor “Levensadem” en te zien in de Lutherse kerk hebben als titel “licht en transparantie”.
 

Naar info over:

Kerk: Lutherse Kerk, Woerden

Kunstenaar: Maria van 't Hullenaar

Pastor:  Maarten Diepenbroek

Levensadem 5
Levensadem 5
Levensadem

Levensadem

Video afspelen

Zeven stolpen met 'Natuur'

Stolp 'Natuur' 1
Stolp 'Natuur' 2
Stolp 'Natuur' 3
Stolp 'Natuur' 4
Stolp 'Natuur' 5
Stolp 'Natuur' 6
Stolp 'Natuur' 7
bottom of page