top of page

Orewoet

Ans Vianen
Lutherkerk, bodegraven
08-orewoetinwording.jpg

Naar info over:

Kerk: Lutherkerk, Bodegraven

Kunstenaar: Ans Vianen

Pastor:  Erick Versloot

Het beeld dat ik speciaal voor de 10e editie van Feest van de Geest heb gemaakt, bestaat hoofdzakelijk uit afgedankte materialen. Dat komt omdat ik vind dat er al zoveel spullen op de wereld zijn en we de aarde niet onnodig meer mogen belasten. Stofzuigerslangen die naar de stort zouden gaan, de administratie van een gepensioneerde schoenenhandelaar, touw dat gebruikt wordt om hooi in balen bij elkaar vast te houden, om maar even iets op te noemen…

 

Het beeld bestaat uit vier grote delen en is een genderneutraal figuur met een kapsel van 12 stofzuigerslangen die uitmonden in abstracte zwanenkoppen.

 

Het oorspronkelijke idee werd door de tijd getransformeerd naar het beeld dat nu is ontstaan en dat de naam Orewoet draagt.

Orewoet wordt door de 13e-eeuwse mystica Hadewijch gebruikt in haar gedichten en verwijst naar heftig en brandend verlangen. Dit laatste heeft natuurlijk te maken met het thema “In vuur en vlam”. Er is nog veel meer symboliek te ontdekken in het beeld maar dat laat ik graag over aan de kijker. 

 

Kijk voor meer informatie op www.ansans.nl

bottom of page