top of page

Ank van der Wal, Gouda

Textiele werkvormen

Na 5 jaar met veel plezier als kleuterleidster te hebben gewerkt, ben ik de Nieuwe Lerarenopleiding Textiele werkvormen en Handvaardigheid gaan volgen.

Een geweldige opleiding waarin alle aspecten van materialen en technieken zowel technisch als beeldend ruim aan bod kwamen.

 

Afgestudeerd op o.a. zeefdrukken ben ik daarna met een vriend een textielzeefdrukkerij begonnen.

We ontwierpen kledingcollecties en prints en zeefdrukten onze eigen stoffen .

Daarmee leverden we twee maal per jaar onze kleine collectie kleding aan winkels.

 

In 1983 openden we zelf een winkel NANA in Gouda, waar we naast onze eigen kledingcollectie ook kleding van kleine ateliers sieraden, tassen en schoenen verkochten.

Naast het ontwerpen van kleding maakte ik zelf de etalages en nam deel aan de jaarlijkse atelierroute in Gouda.

Zo heb ik met deze winkel 30 jaar een geweldige tijd beleefd.

Een paar jaar geleden ben ik met de winkel gestopt . Ik werd lid van de tentoonstellingscommissie van de Firma van Drie, de kunstenaarsvereniging in Gouda, waar we o.a. tentoonstellingen organiseren en inrichten ,regelmatig op atelierbezoek gaan en excursies maken.

 

Een paar jaar geleden heb ik deelgenomen aan een expositie in het museum Gouda “De Goudse Salon” met een object in textiel “ Ontpopt”. In kleding verwerkte ik textiel ruimtelijk d.m.v naden en coupenaden. Zo kun je textiel in elke gewenste vorm “boetseren” d.m.v stikken, persen en plooien.

 

Deelname aan Feest voor de Geest wordt een nieuwe uitdaging. Al bij het eerste bezoek aan de H.Josephkerk had deze kerk direct mijn voorkeur.

De kerk straalt rust en eenvoud uit en heeft een prachtige architectuur. De robuuste houten banken ,de overwegend harde materialen en de sobere kleuren in de kerk vormen een uitdaging. De rust die van dit interieur uitgaat ,wil ik niet verstoren maar er graag iets aan toevoegen.

 

Fijn dat ik de mogelijkheid krijg. Met veel plezier ga ik met het thema “ Vrijheid van de Geest “ aan de slag.

Contactgegevens:

Ank van der Wal

Atelier: Blauwstraat 12, 2801 HE Gouda

tel: 06-29 43 30 36

 

E-mail: nanagouda@yahoo.com

Website: geen

Facebook: geen

Kunstwerk: Textielobject

 

Locatie: H. Josephkerk, Gouda

bottom of page