top of page

Cara Yuan

Alphen aan den Rijn

Chinese water-inkt techniek, tekeningen, fotografie, Chinese kalligrafie

Ik ben in 1974 in China geboren en opgegroeid in
een kunstenaarsfamilie. Mijn vader is schilder en
beeldhouwer, mijn moeder ivoorsnijder en mijn
broer binnenhuisarchitect. Van jongs af aan ben ik
daarom bekend met verschillende kunstvormen,
in het bijzonder de Chinese kalligrafie en de
Chinese schilderkunst.  

Eerstegraads kunstdocent 
In 1998 ben ik verhuisd naar Nederland waar ik afstudeerde als eerstegraads kunstdocent aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Daarna ben ik onder andere Chinese kalligrafie- en vrije expressieles gaan geven.  

 

Exposities in binnen- en buitenland
Ik woon in Alphen aan den Rijn waar ik mijn eigen atelier heb. Als kunstenaar exposeer ik in binnen- en buitenland. Ik werk daarnaast als fotograaf en ga binnenkort weer Chinese kalligrafielessen geven.

De natuur is mijn grote inspiratiebron
De natuur is mijn grote inspiratiebron. Ik voel me vrij in de natuur, die puur en echt is. De natuur is nooit hetzelfde. Zelfs als planten dood zijn en vergaan, zijn ze het begin van een nieuw leven, zonder dood bestaat er geen nieuw leven. Vrijheid en natuur staan voor mij heel dichtbij elkaar. Als ik schilder, teken of fotografeer, voel ik me vrij. Ik volg mijn gevoelens en mijn instinct. Ik creëer een niet alledaagse sfeer, vaak abstract en poëtisch. Lijnen spelen een belangrijke rol in mijn werk.  

 

Oosterse achtergrond met westerse invloeden
Door mijn oosterse achtergrond te combineren met westerse invloeden, heb ik mijn eigen techniek gevonden in het gebruik van Chinese inkt en penselen. Op een vrije manier gebruik ik traditionele werktuigen en materialen. 

 

Feest van de Geest
Voor het kunstproject Feest van de Geest wil ik me niet beperken. Het thema Levensadem past goed bij mij. Dit is een kans om iets anders te doen dan ik gewoonlijk doe. Het kan een schilderij of tekening of een foto zijn, het kan ook een installatie of gemende techniek zijn.

Contactgegevens:

Cara Yuan

Havixhorst 254

2402 MZ  Alphen aan den Rijn

tel: 0172-424 676 / 06-403 357 92

 

E-mail: carasidney@hotmail.com

Website: www.carayuan.nl

Facebook: www.facebook.com/Cara Yuan

bottom of page