top of page

Claudia Huft, Gouda

beeldend kunstenaar

Als kind verzamelde ik spulletjes van de straat en bewaarde die in oude sigarenkistjes. Toen de kistjes aardig vol begonnen te raken verbond ik de deeltjes aan elkaar. Een oud zekeringetje aan een opwindsleutel, een bougie met een vogelveertje, een zekering uit de meterkast, een gloeilamp met een visdobber en een beentje van een oude pop. Als ik deze beelden maakte was ik in een andere wereld. Het liefst deed ik dit de hele dag.

 

Op de middelbare school bezocht ik met de klas voor het eerst van mijn leven een moderne kunst tentoonstelling ‘De grote Appel tenttoontelling’

Ik was vooral erg onder de indruk van de grote schilder werken. Opeens besefte ik: ‘Dit is een beroep’ en ‘Dit wil ik!!’ Mijn leven maken hoe ik het zie en voel.

 

Na wat omzwervingen ben ik naar de Kunstacademie gegaan. Eerst in Amsterdam AKA omdat ik naast Autonoom beeldend kunstenaar ook leraar handvaardigheid wilde worden. Na een jaar werd het duidelijk dat ik meer een autonoom kunstenaar was dan een leraar in woording. Ik ging naar de Willem de Kooning academie in Rotterdam daar kon ik vrij werken en ben ik afgestudeerd

Mijn ideeën komen vaak uit herinneringen voort. Mooie/vriendelijke herinneringen maar ook enge gedachten. Zwemmen in het IJsselmeer, vogels die onverwachts voor me opduiken, vissen met opa, verhuizen naar een plek zonder vrienden. Al deze beelden zijn nog levendig aanwezig. Het vertaalt zich in thema’s als: afscheid, geborgenheid, kracht en eenzaamheid.

 

Een deel van mijn werk bestaat uit gevonden materialen als hout uit de zee, spullen van de autosloop of straat. Deze verbind ik tot een werk.  

Ander werk bestaat uit schilderijen, tekeningen, druk drogenaald etsen en andere verschillende druktechnieken.

 

Voor het Feest van de Geest 2016, wil ik me graag ontfermen over de oude zielen op de begraafplaats bij de Johannes Onthoofdingskerk te Moordrecht. Waarvan enkel hun naam nog over is op de stenen.

Contactgegevens:

Claudia Huft

Gouda

tel: 06-245 527 97

 

E-mail: claudiahuft@hetnet.nl

Website: www.claudiahuft.nl en www.dedrukdoenerij.nl

Facebook: www.facebook.com/Claudia Huift

Kunstwerk: 

 

Locatie: H. Johannes Onthoofding, Moordrecht

bottom of page