top of page

Dick Aerts, Utrecht

beeldhouwer

Hoewel ik al vroeg erg kon genieten van het maken van dingen, was het geen vanzelfsprekende keuze om hier mijn vak van te maken.

In 1977 was ik inmiddels zover dat ik de sprong durfde te wagen.

Ik begon met de opleiding Monumentale Vormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Utrecht.

Tijdens deze opleiding kreeg ik de kans om overal aan te ruiken om zo te ontdekken waar mijn hart naar uitging.

Na beëindiging van deze opleiding heb ik mij beziggehouden met de vervaardiging van grafiek, keramiek en  figuratief beeldhouwwerk in brons.

 

Mijn beeldhouwwerk is de afgelopen jaren hetgeen geweest waar ik mee exposeerde in galeries en beeldentuinen.

Inmiddels is er naast het geboetseerde werk een experimentele lijn ontstaan waarbij ik mij bedien van hout wat ik assembleer tot een enigszins herkenbaar beeld. Dit werk wordt door mij afgevormd in siliconenrubber.

Hierdoor is het mogelijk  om wasgietsels te maken die vervolgens “ à cire perdue” in brons worden gegoten.

Voor het Feest Van De Geest wil ik in mijn experimentele stijl een object met een breedte van 120 cm maken van hout. Op het atelier ben ik inmiddels al bezig met het ontwerp op klein formaat.

De komende maanden zal langzaam maar zeker iets ontstaan wat zo dicht mogelijk bij mijn oorspronkelijk idee komt en uiteindelijk mijn visie op “vrijheid van geest” belichaamt.

Wat ik nog wil verklappen over mijn beeld: Het uiteindelijke beeld is wit. Hierdoor neemt het de kleur aan van het licht wat erop valt.

 

Tijdens het Pinksterfeest ie er een deel van de drie-eenheid namelijk De Heilige Geest die zich openbaart  in de vorm van een duif.

In een wereld vol chaos en onbegrip wordt de mens een redmiddel aangereikt: het woord. Het woord geeft vorm aan onze gedachten waardoor we kunnen communiceren met anderen en met onszelf.

Contactgegevens:

Dick Aerts

Dunantstraat 44, 2851 CA Haastrecht

Atelier: Wijde Doelen 27, 3512 XM Utrecht

tel: 06-225 678 81

 

E-mail: dick.aerts@planet.nl

Website: : www.dickaerts.com

Facebook: 

Kunstwerk: assemblage in hout

 

Locatie: Adventskerk, Alphen aan den Rijn

bottom of page