Contactgegevens:

Gera Slager-Verweij

Vleuten

 

E-mail: cgslage@casema.nl

Website: geen

Facebook: geen

Gera Slager-Verweij, Vleuten

schilderijen

Mijn werk is figuratief en ik werk zowel met olieverf als met acryl en voornamelijk op panelen. Ook teken ik wel op een iPad : dat is dan vaak een uitbeelding van een snelle ingeving bij dingen die gebeuren, of van dingen die mij al langer bezighouden en die dan vorm en kleur krijgen.

Ik hou van mooie vloeiende lijnen. Een paar kleuren zijn favoriet: het rood : van bladeren in de herfst, groen : ooit mijn eerste velours gordijnen als studente, prachtig blauw: water en lucht,

wit : hopen met verse sneeuw.

 

De  rode draad in mijn beeldend werk  is: waar is liefde in mijn leven en hoe zit het nu precies met God en Zijn liefde voor mij en de ander in het leven van alle dag? Deze andermans uitspaak doet me nog steeds veel “Iemand liefhebben is tegen hem/haar zeggen: jij, jij zult niet sterven”.

Elk schilderij dat uit mijn handen komt ervaar ik als een boodschap van troost en liefde van mijn Schepper, met al mijn vragen. 

Kunstwerk: Teerkost (drieluik)

 

Locatie: Gereformeerde Kerk, Waarder

Een gedeelte van de week heb ik gelegenheid met schilderen bezig te zijn. Mijn atelier is in huis.

Als de gelegenheid zich voor doet dan school ik mij wat bij op beeldend vlak. Drie jaar op rij nu heb ik mee gedaan met de “Lezerskunst”, een expositie van werk van lezers van het ND. Afgelopen winter was er een solo-expositie van mijn werk te zien in “De Wijngaard” in Bosch en Duin.  Binnenkort komt er wat schilderwerk van mij te hangen in de vitrine van de “Allemanskapel” van “Oudezijds 100” in Amsterdam. Een mooie plek vind ik.

 

Ik kan nog niet zeggen wat ik voor kunstwerk ga maken voor Feest van de Geest 2016, het is  immers een samenwerkingsproject met de plaatselijke kerkelijke gemeente. Waar het over mag gaan wat mij betreft weet ik wel: waarover heb je het als je samen op weg bent? Pinksteren is voor mij een feest wat viert, net als Kerst en Pasen en Hemelvaart, dat onze Schepper tegen ons mensen zegt dat wij het niet allemaal alleen uit hoeven te zoeken. Jezus opdracht om elkaar lief te hebben als onzelf is ingewikkeld genoeg, zowel het ene als het andere. Wel fijn vind ik dat Hij zijn Geest aan ons aanbiedt om ons daarin te helpen. 

Feest van de Geest Groene Hart  2020

is mede mogelijk gemaakt door:

St Bonaz.png
lionlogo_2c.jpg
Logo-Protestantse-Kerk-kleur.jpg