Jacobiene van der Hoeven

Delft

 

collages

Het liefst werk ik experimenteel, spelend met verschillende materialen, beelden en teksten. Gaandeweg ontdek ik verbanden tussen inhoud, vorm en kleur. Het resultaat is voor mij een mooie herinnering aan mijn ontdekkingstocht. Voor anderen zijn de collages een uitnodiging om ook op verkenning, ‘expotitie’ uit te gaan.

 

Kunstwerk: 

Locatie: 

Pastor:  

Zo heb ik in 2015 ik mijn eerste solo-expositie gehouden, ‘souvenirs van expotities’ in het Historisch Joris te Delft. Mijn oorspronkelijke idee om ‘in het pinksterweekend 2015 mijn werk te exposeren in een gebouw met meerdere ruimtes’, resulteerde in een 11 weken durende tentoonstelling in een ruim honderd jaar oud gebouw met een prachtige kapel waar oecumenische vieringen worden gehouden.​

Tot mijn vreugde mag ik nu in het kader van Feest van de Geest een kunstwerk maken voor de Ontmoetingskerk in Gouda. Over het kunstwerk kan ik nu nog niet meer zeggen dan dat ik inmiddels onderweg ben.

Deze ontdekkingsreis is in november begonnen, met het eerste bezoek aan de kerk. Bijzonder is dat ik dit keer een reisgezel heb, dichter Jan Graafland.

 

Vrijheid van Geest, het lef hebben om me open te stellen voor zowel de ingevingen die ik krijg als ook die mijn reisgezel krijgt.

Contactgegevens:

Jacobine van der Hoeven

Houthaak 2a, 2611 LE  Delft

tel: 015-213 02 73 / 06-114 991 81

E-mailjgthvdhoeven@xs4all.nl

Websitehttp://souvenirsvanexpotities.weebly.com

Feest van de Geest Groene Hart  2020

is mede mogelijk gemaakt door: