top of page
ik met rommelpot.jpg

Karin van Leeuwen

Nieuwkoop

keramiek, installaties, monoprint

Naast mijn werk als lichaamsgericht therapeut
(massage en lichaamswerk) en later als
oplossingsgericht jongeren coach heb ik ook
altijd als beeldend kunstenaar gewerkt.  Voor
de kinderen geboren werden werkte ik als
decorontwerpster en later was dat het maken
van monoprints.

Vanaf 2014 heb ik de luxe mij helemaal aan mijn keramiek te kunnen wijden.

In keramiek komen het ‘laten ontstaan’ van de monoprint en het plastische van de klei (massage) en de lichaamstaal terug.

Maar vooral het werken met de elementen; vuur, water, lucht en natuurlijk aarde vind ik heerlijk. Het liefst gebruik ik stooktechnieken als raku, pitfire (kuilvuur) en houtoven.

  Feest van de Geest 2022

Kunstwerk: 

Locatie: OLV Geboortekerk, de Meije

Pastor: Janneke Stam

Keramiek met een ziel noem ik mijn werk. Mijn potten en urnen hebben een lichaamstaal, een persoonlijkheid, een ziel. Niet alleen door hun vorm en houding maar ook door de huid. Die is vaak verweerd, gebarsten, toont de kwetsbaarheid, de vergankelijkheid van het leven. Het nieuwe wordt oud en uit het oude ontstaat weer het nieuwe.

Dit zie je vooral bij mijn rommelpotten, werkstukken die zijn opgebouwd uit opgravingsresten, eeuwenoud aardewerk en nieuwe klei. Dat levert spannende situaties op; houdt het? Scheurt het? Vanuit het nieuwe gegeven bouw en glazuur in verder. Samenwerking met de klei, opzoeken van de grenzen, maar vooral plezier en verrassing.

Zelden werk ik naar een vastliggend eindresultaat, ik start vanuit een gevoel of beeld. Het eindresultaat is vaak herkenning.

Contactgegevens:

Karin van Leeuwen

Noordenseweg 23n

2421 XW  Nieuwkoop

tel: 06-40 89 64 88 / 0172-420 238

 

E-mail: karinvanl@hotmail.com

Website: karinvanleeuwen.exto.nl

Facebook: www.facebook.com/karin van leeuwen 

Ik combineer graag mijn klei met andere materialen zoals glas, oud ijzer of wat zich aandient.

 

Bij het Feest van de Geest vallen er heel veel stukjes op zijn plaats; mijn oude decorontwerphart gecombineerd met mijn keramiek.

Het thema in “Vuur en vlam”, past niet alleen bij keramiek maar verwijst mijn in ziens ook naar inspiratie, passie en zeker met Pinksteren erbij naar het ‘Begeistert’ zijn.

 

Het prachtige kerkje nodigt mij uit om met het goudgele licht van de prachtige ramen en de ruimte te werken. Een verbinding te creeeren tussen Boven en Beneden. Hoe precies….dat zal blijken.

bottom of page