top of page

Klassewerk, Ipse de Bruggen

Kevin

St. Victorkerk, Waddinxveen

Wat heb je geschilderd?

“Een hand met een duif. Ja, een soort palm, dat ze tegen elkaar aanstaan en omhoog gaan. Eén duif die omhoog gaat, eentje in de lucht zit en eentje op het gras.”

 

Hoe heb je dit schilderij gemaakt?

“Ik heb dit ontwerp met die handen zelf gemaakt. En ik dacht: ja, dat vind ik leuk om te doen. En toen ik de duif wilde doen, toen dacht ik: ik doe wel drie duiven. Dat is qua schilderij ook mooier.

 

Ik heb het niet geverfd, maar gestipt. Met wattenstaafjes. Het paars en blauw onderin heb ik als laatste gedaan.”

Waarom heb je de drie duiven geschilderd?

“Ik ben begonnen bij de handen en de duif die daaruit omhoog komt. Dat zie je net zo bij bruiloften, dan komen ze ook omhoog. Dan vind ik het wel mooi als er nog een duif in de lucht zit, er zo een beetje hangt. En de andere duif op het gras zit.

 

De ene duif is weer anders dan de andere. De ene heft donkere vlekken, de andere heeft lichtere vlekken en de andere is weer grijs met wit.”

Je hebt heel veel verschillende kleuren gebruikt, zie ik?

“Ja klopt. Ik heb de zon eerst geel, oranje en rood gedaan. En toen ook een beetje met een zonsondergang erbij. Dus weer geel ertussen en roze..

 

Het groen van het gras is ook steeds een beetje lichtgroen, dan weer donkergroen.

 

Het paars en blauw is een soortement van.. ja, hoe zal ik het zeggen… een soortement een overloop, dat het overloopt in elkaar. Een stukje paars, blauw en dan weer paars, blauw. Het zijn een soort golven, het begint met één en dan komt er steeds weer wat tussen.

 

Het bruin is de muur. Ik vind: een muur hoeft niet altijd een lopende kleur te hebben. Hier zijn de vakjes, daar is het eenlopend. En daarna heb ik het aflopend, dan komen er wat stukjes tussen.. en hier weer heel veel vlekjes tussendoor en alles.

 

Ik houd van heel veel verschillende kleuren.”

bottom of page