top of page
Aan het werk.jpg

Margreet Scholten

Gouda

textiel, papier, steen

Als kunstenaar werk ik in het platte vlak met
textiel en papier. Daarnaast maak ik beelden van
steen. Een deel van mijn werk is in opdracht van
kerken en pastores: liturgisch textiel zoals stola’s
en kanselkleden maar ook kerkramen en
baarkleden. Een ander deel van mijn werk is
borduurwerk zowel met de hand als met de
naaimachine zowel op stof als op papier.
Kleur is erg belangrijk in mijn werk. Voor mijn vrije werk verf ik zelf de stof en het papier. Met mijn borduurwerk reageer ik op de kleuren en patronen die de ondergrond heeft. Voor het Feest van de Geest wil ik graag echt groot werk maken, grote banners met daarop portretten of symbolen van mensen die ons “in vuur en vlam’ voorgingen.

  Feest van de Geest 2022

Kunstwerk: In Vuur en Vlam

Locatie: Ontmoetingskerk, Bodegraven

Pastor: Elizabeth Post

Margreet Scholten-van Berkel is geboren in 1954, opgegroeid in een gezin waar de naaimachine dagelijks op tafel stond en er dus veel textiel was. Na de middelbare school heeft Margreet de lerarenopleiding textiel en tekenen gevolgd door 5 jaar Vrije Academie Den Haag.
Na de Vrije Academie maakte ze eerst alleen vrij borduurwerk. Dit bestaat meestal uit machinaal borduurwerk gecombineerd met verf of druktechnieken. Later kwam daar kerkelijk textiel bij. In 2000 waagde Margreet zich aan een eerste beeldhouwles. Nu is beeldhouwen zeker een onderdeel van haar kunst geworden.

Van 2016 tot 2018 woonde Margreet in Kathmandu (Nepal). Daar mocht ze op grond van haar portfolio, in 2 jaar de bachelor of Fine Art opleiding doen op de Kathmandu University. Dit betekende een erg bijzondere tijd met nieuwe materialen en technieken in een inspirerende omgeving

Contactgegevens:

Margreet Scholten - van Berkel

Hulkestein 57

2807 EP  Gouda

tel: 06-40 94 42 96

 

E-mail: margreet1102@gmail.com

Website: scholtenvanberkel.nl

Facebook:  

flyer.jpg
bottom of page