top of page

Margriet Blanken, Reeuwijk

abstract en figuratief abstracte schilderijen

Na de opleiding aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam heb ik als modeontwerper en later als mode inkoper veel gereisd. Steeds ook bezig met vormen, verhoudingen, kleuren en combinaties daarvan.

 

Zo'n 10 jaar geleden ben ik gestart met schilderen en dit greep mij onmiddellijk.

Acryl met medium en dan met paletmessen, kleurrijk op groot doek, dat was mijn feestje.

Ik werd 3  jaar achtereen geselecteerd door Allianz om speciaal voor hun Kunstgids werken te maken en ik was om. Dit wilde ik gaan doen.

 

Nu ben ik net terug van 5 jaar wonen op Aruba.

Hier kon ik mijn passie verder invulling geven.

Het licht, de andere cultuur en veel vrije tijd inspireerden mij.

Mensen blij maken met mijn werk, vaak vrolijk van kleur, soms ook ingetogen en rustig, hierin kan ik mijn energie kwijt.

De combinatie van kleuren tegen en over elkaar, het geplaatst gebruik van mat en glanzend en structuur en glad. Met het juiste licht erop, erg belangrijk, komt mijn werk optimaal tot zijn recht.

 

Recent ben ik voor het eerst figuratief / abstract gaan schilderen, dit is voor mij een nieuwe manier van werken. Of ik deze methode voor het thema 'Vrijheid van Geest' ga gebruiken weet ik nog niet, maar de uitdaging ligt er.

 

Voor De Lichtkring, PKN kerk in Alphen aan den Rijn, ga ik een werk maken. Een doek wat harmonieert, combineert en complementeert, met de omgeving en met het verhaal van Pinksteren. De kleuren van de kerk, het gebouw van binnen en het thema "Vrijheid van Geest" bepalen mede hoe het werk eruit ziet. In mijn hoofd ben ik er al veel mee bezig.

 

Waar Vrijheid van Geest ruimte biedt voor een kunstenaar om zonder kaders na te denken over het creëren van een kunstwerk, staat voor mij het verhaal van Pinksteren en de Heilige Geest voor energie, wederopstanding en liefhebben. In mijn werk voor De Lichtkring wil ik dat tot uitdrukking laten komen in een vurige kleur rood. Deze kleur rood maakt, samen met de sfeer van de kerk en de voorganger, een verbinding die leidend is en als inspirerende aanvulling dient voor het thema.

Ik ga er iets moois en kleurrijks van maken.

Contactgegevens:

Margriet Blanken

Drieblad 3

2811 EG  Reeuwijk

tel: 06-401 89 543

 

E-mail: blankenmargriet@gmail.com

Website: www.margrietblanken.com

Facebook: www.facebook.com/margriet.blankenvandenban 

bottom of page