top of page

Petra van der Made, Alphen aan den Rijn

Beeldend kunstenaar

Petra van der Made is autonoom beeldend kunstenaar. In 2012 is zij afgestudeerd aan de kunstacademie.

Zij schildert al van kinds af aan. Haar eerste gelijkende portret was van een meisje met prachtig vurig rood haar. Toen was ze negen jaar oud. Sinds die tijd is ze altijd bezig geweest, haar omgeving weer te geven.  Pas op latere leeftijd is ze gaan studeren aan de kunstacademie.

 

Zij werkt inmiddels vanuit haar eigen atelier “Elckerlyc” aan de Havixshorst te Alphen aan den Rijn.

Haar favoriete onderwerp is  “portret en model”.

Het werk is kwetsbaar en indringend geschilderd op onbehandeld linnen, katoen, steen, marmer, travertin, hout en papier. Het liefst experimenteert zij op verschillende dragers en materialen voor de mooiste resultaten.

 

De meeste werken zijn in particulier bezit. Petra werkt ook in opdracht. 

Het kunstwerk dat ik ga maken heeft te maken met Familie en mensen om mij heen. Het zal ook een herinnering zijn aan mijn moeder die stierf tijdens 2de Pinksterdag in1996.

Pinksteren 20 jaar geleden. Loslaten.

Het zal bestaan uit doeken beschildert met mensfiguren en knopen die symboliseren de geketende mens en daarna de vrijheid, het loslaten van ……

 

Thema : “ vrijheid van Geest”. Bestaat menselijke vrijheid en waartoe is de mens dan vrij?

Zijn mensen vrij om te beslissen en te doen wat ze willen? Of als ze maar geloven in God of de natuur (of wat dan ook), dan verloopt je leven gewoon zoals dit uitgedacht is voor jou. In hoeverre komt dit tot uitdrukking in het schilderij.

 

Mensfiguren in knopen verwikkeld, dat is een visie dat de mens geen vrijheid heeft zijn leven te bepalen. Natuur (of God) bepaalt en je moet je er maar bij neerleggen. Als je wel vrijheid hebt als mens, hoe ziet dit er dan uit of hoe bereik je dat. Of misschien vind je wel dat een gedeelte vast ligt en een deel bepaald door jezelf.

Contactgegevens:

Petra van der Made

Elckerlyc atelier Havixshorst 254, 2402 MZ Alphen aan den Rijn

tel: 0172-442 932 / 06-361 273 98

 

E-mail: kunst@petravandermade-art.nl

Website: petravandermade-art.nl

Facebook: www.facebook.com/Petra van der Made

bottom of page